Carnique Logo

Helaas is het er toch van gekomen: door grote groei van #carnique is het tijd geworden voor een aantal richtlijnen om te proberen de grootste ergernissen te voorkomen. Hier zijn de richtlijnen over taalgebruik en gedragscode.

Taal

Ten eerste de taal. Ook al zijn er wel eens wat buitenlandse mensen op #carnique, de voertaal is en blijft Nederlands.

Gelijkheid

Iedereen is gelijk op #carnique, behalve Domilijn. Die is De Baas(tm).

Taalgebruik

Dingen die op #carnique niet gewenst zijn: schelden, racisme, spam en trollen.
Schelden lijkt me duidelijk: als je mensen graag wil begroeten met 'hee hoer' of iets dergelijks, doe je dat maar ergens anders.
Racisme wordt niet getolereerd. Uiting hiervan (niet dat het ooit nog is voorgekomen) zal beloond worden met een permban.
Met spam wordt hier "het overmatig zeggen van niet relevante dingen" bedoeld. Uiteraard valt adverteren hieronder, en jezelf onnodig herhalen, maar ook het met 1 andere persoon houden van een voor andere mensen irrelevante discussie. Als mensen zich hieraan storen is het slimmer (en gewenst) hiervoor een query te gebruiken.
Trollen, ofwel herhaaldelijk en persistent iemand uitlokken (er is vast een betere definitie voor, zoek maar met Google als je precies wil weten wat het is) is ook geen acceptabel gedrag.

Bot-triggers

Verder graag geen bot-triggers abusen. Domilijn herhaaldelijk dezelfde vraag stellen of veel keer !taunt [nickname] achter elkaar doen is bijster irritant.

Herhalen / kleuren / channel ctcp / channel notice

Deze dingen zijn allemaal niet gewenst. Niet doen dus.
Oh, /me is ook een channel ctcp (CTCP ACTION) maar daar maken we een uitzondering voor. :)